Hoe kunnen we je vandaag helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe installeer ik een SSL certificaat?

Om een SSL certificaat te kunnen gebruiken op je website dien je deze te installeren. In deze handleiding leggen we je uit hoe je een SSL certificaat installeert op onze webhosting servers.

Let op: Voordat je aan de slag gaat met de installatie van jouw SSL certificaat is het belangrijk te controleren of de SSL-optie ingeschakeld is voor jouw hosting  pakket. Is dit niet het geval? Lees dan hier hoe je de SSL-optie inschakelt:

Wanneer je het kopje SSL Certificates niet ziet in DirectAdmin kun je dit aanzetten in het klantenpaneel onder mijn producten > webhosting > vergrootglas voor het pakket > SSL-beheer kun je hier aanzetten waardoor dit ook in DirectAdmin zichtbaar wordt.

Stappenplan

Stap 1: Aanmaken CSR-code

Voor het aanmaken van een CSR-code dien je in te loggen in DirectAdmin. De inloggegevens van het hostingaccount heb je na de aanschaf van het pakket ontvangen. Werken de inloggegevens niet meer of ben je deze vergeten? Dan kun je deze middels deze link resetten.

Volg vervolgens onderstaande stappen:

1) Login in op DirectAdmin.

2) Klik op je domeinnaam.

3) In het hoofdmenu van DirectAdmin onder  Accountmanager klik je op SSL Certificaten.

4) Selecteer het vakje naast Create A Certificate Request.

5) Vul de gegevens in over je bedrijf.

6) De common name verwijst naar het adres van je website dat naar het SSL certificaat zal gaan. Je website zal slechts op dit adres veilig zijn. In het volgende voorbeeld zou https://www.mbsdh.nl/ , maar ook https://mbsdh.nl veilig zijn. Wanneer je bij common name enkel “mbsdh.nl” zou ingeven dan zal enkel https://mbsdh.nl/anything veilig zijn en niet https://www.vmbsdh.nl .

7) Kies bij de optie Key Size (bits) voor: 4096

8) Kies bij de optie Certificate Type voor: SHA256. Ingevuld krijg je dan het volgende te zien:

Wanneer je klaar bent, klik je op save aan de onderkant van het scherm. De CSR-code wordt nu weergegeven:

Kopieer deze tekst (inclusief de “BEGIN/END CERTIFICATE REQUEST” secties) naar een platte tekst editor zoals Notepad en sla dit bestand op. Deze CSR-code heb je nodig wanneer je een certificaat koopt.

Stap 2: Koop een SSL certificaat

Je kunt hier een SSL certificaat bestellen. Na dat je het certificaat hebt besteld ga je naar het overzicht van het certificaat in jouw klantenpaneel. Ga hiervoor naar mijn producten > SSL certificaten > overzicht > klik op het vergrootglas achter het certificaat. Hier kun je de gemaakte CSR code gebruiken. Er kunnen eventueel extra gegevens gevraagd worden, zoals adres en postcode. Vul de gevraagde gegevens in.

Let op: als je een Domein Validatie of een Domein Validatie Wildcard SSL certificaat besteld, dan dien je bij e-mailadres voor validatie een geldig e-mailadres te selecteren. Om het certificaat wat je hebt aangeschaft te valideren is het vanuit de uitgever van het SSL certificaat noodzakelijk om deze validatie uit te voeren. Staat het gewenste e-mailadres er niet tussen? Dan kun je onder je domeinnaam een e-mailaccount aanmaken om alsnog de mail te kunnen ontvangen. Als alle gegevens correct zijn dan kun je de bestelling afronden.

Stap 3: Installeer het SSL certificaat

Het certificaat wat je ontvangt is een .zip bestand. In dit zip bestand vindt je drie certificaat bestanden. Deze bestanden kun je openen met een texteditor zoals Notepad. De inhoud van deze bestanden heb je nodig om het certificaat te installeren. Volg hiervoor de volgende stappen:

1) Login DirectAdmin in.

2) Klik op je domeinnaam.

3) Klik onder advanced features op SSL Certificates.

4) Selecteer paste a pre-generated certificate and key.

5) Onder de “RSA PRIVATE KEY” die er staan voeg je de inhoud van het bestand “www_domein_nl.cert” toe en klik op save.

Mocht je ook nog een AAA_certifiate_services.crt bestand hebben kun je de inhoud hiervan onder de RSA PRIVATE KEY toevoegen.

Stap 4: Installeer het CA Root certificaat

Ga terug naar het SSL Certificates menu en klik helemaal onderaan de pagina op click here to paste a CA Root Certificate.

Selecteer “Use a CA Cert” en plak de inhoud van Sectigo_RSA_Domain_Validation_Secure_Server_CA in het witte veld. Daaronder plaats je de code van het bestand USERTrust_RSA_Certification_Authority.

Klik op save om het certificaat op te slaan.

Stap 5: De website gereed maken voor SSL

Ga terug naar de hoofdpagina van DirectAdmin, klik op domain administration of domain setup en klik vervolgens op je domeinnaam. Zorg ervoor dat secure SSL aangevinkt is.

Selecteer “Use a symbolic link from private_html to public_html – allows for same data in http and https” om de bestanden van de website in de public_html te kunnen blijven gebruiken. Als je deze optie niet selecteert dan dien je de websitebestanden te verplaatsen naar de map private_html.

Stap 6: De site instellen op https://

Nu het certificaat is geïnstalleerd en ingesteld kun je een https-verbinding voor je bezoekers forceren. Klik hier voor de instructie.

Inhoudsopgave